25. helmikuuta 2013

Matkamuistoja ja Cassoulet -pataa

Muistatte ehkä joulukuussa tekemäni päivityksen matkastamme naisporukalla Pariisiin, kuvia paikoista joissa vierailimme ja herkkuja joita maistelimme...
(Täällä ruutumatka jouluiseen Pariisiin)
  
Nyt vietimme naisten kanssa illan ja muistelimme yhdessä koettuja hetkiä. Tein tätä varten matkasta kuvakirjan Ifolofilla, josta otimme jokaiselle oman kopion.



Ruoka on ainakin itselleni yksi matkojen kohokohdista. Onnistuneet ravintolavalinnat jättävät hienoja muistoja ja vähemmän onnistuneet tuovat nekin kokemuksia :) Tällä matkalla löysimme mm. hyvää Cassoulet -pataa. Sävelsin oman versioni kanasta, ja tein sitä nyt naisteniltaan.

 
Cassoulet kanasta
(noin 8 annosta)

600g maustamattomia kanan koipipaloja
400g chorizo raakamakkaraa (melko voimakas maku)
2 sipulia isoina paloina
5 valkosipulin kynttä silputtuna
öljyä
pippuria
kanaliemikuutio
loraus hot chili sauce -kastiketta
ruokalusikallinen tomaattipyrettä
1 rkl kuivattua rosmariinia
2 rkl kuivattua timjamia
3 laakerinlehteä
n. 3dl punaviiniä
n. 1,5 dl soijakastiketta
n. 3dl kanalientä
400g valkoisia papuja, valmiiksi keitettyjä säilykkeitä
400g kidneypapuja, valmiiksi keitettyjä säilykkeitä

Valmistetaan pieni marinadi kanaliemikuutiosta, öljystä, valkosipulista ja soijasta. Marinoidaan kanat ja paistetaan ne kuumalla pannulla, sitten paistetaan makkarat (kokonaisina) ja sipulit (lohkoina). 
Joukkoon kaadetaan punaviini, yrtit, oman maun mukaan chili  -kastiketta ja tomaattipyrettä. Annetaan kiehua noin 30 min.
Lopuksi mukaan soijakastike ja kanaliemi sekä pavut. Nestettä vain sen verran että kanat ym. juuri ja juuri peittyvät.
Koko komeus uuniin reiluksi tunniksi. Noin 160 astetta. Kannen voi ottaa lopussa pois hetkeksi. 
 

Jälkiruuaksi ihanasti suussa sulava Crème Brûlée ja pala hyvää kakkua. Kyllä olimme hemmoteltuja tämän illan jälkeen, ja kivan vaivatonta kun useampi osallistuu ruuanlaittoon ja järjestelyyn.

Näissä upeissa talvikeleissä kun touhutaan ja urheillaan ulkona pitkin päivää, niin maukkaat Cassoulet ovat paikallaan. Possusta, naudasta tai kanasta tulee kaikista hyvää. Voimakasta makkaraa ja paljon maukkaita papuja mukaan. Nam!

Mukavaa hiihtoloman alkua,

Annukka

  
 

Ei kommentteja: